Zakazana sednica: Zećani odlučuju o povlačenju priznanja tzv. Kosova

Sednica je zakazana za 11. jun u 20 časova

27.05.2023. 15:54
  • Podeli:
Crna Gora pixabay-643fee3741d39.webp Foto: Pixabay

Predsednik Skupštine opštine Zeta i funkcioner Demokratske Crne Gore Luka Krstović saopštio je da je za 11. jun u 20 časova zakazao sednicu lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o Deklaraciji o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Krstović je rekao da je sednica zakazana za 11. jun u 20 časova, kada se završava izborna ćutnja u vezi sa vanrednim parlamentarnim izborima, prenosi RTCG.

"Šesta sednica Skupštine opštine Zeta zakazana je po redovnom postupku u skladu sa zahtevima kolega odbornika i predsednika Opštine. Na dnevnom redu će se naći pet tačaka dnevnog reda, među kojima i Deklaracija kolega iz nekadašnjeg Demokratskog fronta. Sada se materijal za sednicu distribuira kolegama odbornicima, kako bi se po prvi put formalno upoznali sa sadržajem dnevnog reda sednice i elementima tačaka dnevnog reda", rekao je Krstović.

On je dodao da se očekuje da će nakon sagledavanja i analize predloženih tačaka dnevnog reda, klubovi odbornika zasedati i doneti odluku o izjašnjenju.

Iz DF, koji je u međuvremenu prestao da postoji, ranije su predložili Odluku o usvajanju Deklaracije o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()