Rusija oslobodila ratne zarobljenike, među njima i Hrvat Prebeg

Hrvat je zarobljen u aprilu u Ukrajini, danas stiže kući

22.09.2022. 08:32
  • Podeli:
Vjekoslav Prebeg Mathias Gustafsson_Reuters-1663779163028.webp Foto: Reuters

Rusija je, uz posredovanje saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, oslobodila 10 ratnih zatočenika zarobljenih u Ukrajini, kao i 215 Ukrajnaca, saopštio je neimenovani saudijski zvaničnik.

Među oslobođenim strancima su državljani SAD, Velike Britanije, Švedske, Maroka i Hrvatske, rekao je zvaničnik, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, avion sa oslobođenim zarobljenicima je sleteo u Saudijsku Arabiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske sopštilo je da je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u aprilu, oslobođen i da će danas biti u Hrvatskoj.

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je vest, objavivši na zvaničnom tviter nalogu hrvatske vlade da je razgovarao sa Prebegom.

Rusija je takode oslobodila 215 Ukrajinaca koje je zarobila posle dugotrajne bitke za lučki grad Mariupolj ranije ove godine, navodi Rojters.

Šef Kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak rekao je da su među oslobođenim Ukrajincima i komandant i zamenik komandanta bataljona Azov koji je vodio veći deo borbi.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()