Protivbrodska mina uništena u Riječkom zalivu, u gradu muk

Akcija je počela jutros u 06.09 sati kada su se u Rijeci oglasile sirene za početak opasnosti, a biće završena nakon što se obave sve neophodne provere

19.03.2023. 15:03
  • Podeli:
Rijeka_prazne ulice_neutralizacija mine iz Drugog svetskog rata_Foto Tanjug Hina Miljnko Klepac (1)-641718be8bb76.webp Foto: Tanjug / Hina / Miljnko Klepac

Protivbrodska mina zaostala iz Drugog svetskog rata podignuta je sa morskog dna u riječkoj luci, prevezena na sigurnu lokaciju u Riječkom zalivu i uništena. Deminerska akcija se nastavlja, jer je potrebno proveriti da li je sve obavljeno prema planu.

Načelnik Štaba civilne zaštite Grada Rijeke Hinko Mance izjavio je za Hinu da akcija još nije završena, jer je nakon što je mina uništena eksplozivom u 13,15 časova, potrebno obaviti sve provere. Očekuje se da će sve biti završeno za oko sat vremena.

Akcija je počela jutros u 06.09 sati kada su se u Rijeci oglasile sirene za početak opasnosti. Minu su za tegljenje pripremili ronioci specijalne policije MUP-a.

Osim što su uoči akcije evakuisani stanari, u "crvenoj zoni" neposredne opasnosti oko riječke luke, obustavljen je sav drumski, železnički, vazduhoplovni i pomorski saobraćaj. Zatvoreni su svi privredni objekti, a zatvorene su i izmeštene železnička i autobuska stanica.

Nakon što akcija bude u potpunosti završena, sirene će oglasiti završetak opasnosti Nakon toga, moglo bi da dođe do normalizacije saobraćaja i počne povratak evakuisanih stanara, dodao je Mance.

  • Podeli: