Otvorili granice za sve: Od sada ceo Zapadni Balkan samo s ličnom kartom u Albaniju

Otvoreni Balkan nastavio da otvara granice i ubrzava protok ljudi i robe

02.02.2023. 13:21
  • Podeli:
Albanija_more_foto_Pixabay-1664452073973.webp Foto: Pixabay

Kako je ranije najavljivano, Albanija je od danas otvorila svoje granice za građane zemalja Zapadnog Balkana te se u ovu zemlju sada ulazi samo sa ličnom kartom, potvrdio je albanski ministar unutrašnjih poslova Bledi Čuči.

"Doneli smo dve odluke na sednici vlade u sredu. Prva se tiče slobodnog kretanja građana na Zapadnom Balkanu samo sa ličnom kartom. Reč je o sporazumu koji je u novembru prošle godine potpisan u Berlinu. Stupanjem na snagu ove odluke svi građani Zapadnog Balkana mogu slobodno dolaziti u Albaniju samo sa ličnom kartom", rekao je Čuči, preneo je "Balkanveb".

Albanija, sve popularnija destinacija za letovanje među našim turistima, ovaj je sporazum već ranije potpisala sa Srbijom.

Prema Čučijevim rečima, ovaj sporazum je u duhu dve veoma važne inicijative za jačanje regiona i Zapadnog Balkana - Berlinskog procesa i Otvorenog Balkana.

Podsetimo, državljani Albanije još od 19. novembra 2020. godine u našu zemlju ulaze samo sa ličnom kartu na osnovu odluke Vlade Srbije, a takođe i srpski državljani na osnovu Sporazuma o izmenama i dopunama Sporazuma između Vlada Srbije i Albanije o uzajamnom putovanju građana od strane Skupštine Srbije takođe u Albaniju ulaze samo sa ličnim kartama.

Ukoliko planirate putovanje u Albaniju, za prelaz granice sopstvenim automobilom neophodan vam je zeleni karton, ali ne i međunarodna vozačka dozvola.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()