Osumnjičeni za trgovinu dece: Nastavlja se suđenje Hrvatima u Zambiji

Na suđenju svedočio Ivan Pernar

29.05.2023. 11:20
  • Podeli:
hrvati_zambija-63e68082f1064.webp Foto: DM/ SUN FM Zambia

Ispitivanjem policajca danas se nastavlja suđenje u postupku koji se vodi protiv osmoro Hrvata na sudu u Zambiji.

Policajac je svoje svedočenje započeo u petak.

Kako prenosi Index.hr troje svedoka optužbe saslušano je u petak, uključujući Ivana Pernara koji je opomenut zbog neprimerenog izražavanja.

Četiri para iz Hrvatske su krajem prošle godine uhapšena i optužena za trgovinu ljudima nakon što su pokušali da napuste Zambiju s usvojenom decom iz DR Konga koja su im na kraju oduzeta.

Uz socijalnu radnicu koja je preuzela decu i službenika imigracije koji ih je uhapsio, saslušan je i Pernar koji je govorio o posrednim saznanjima o slučaju i optuženicima. 

Sud ga je na predlog obrane opomenuo zbog neprimerenog načina izražavanja, rekao je Hini izvor iz ministarstva. 

Na sud su dovedena i deca kako bi se potvrdio njihov identitet. 

"Sve četvoro dece je zdravo i primerenog raspoloženja", rekao je izvor. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()