Održan protest opozicije u Banjaluci

'Nisam pokradena ja, već narod Republike Srpske', poručila kandidatkinja za predsednicu RS Jelena Trivić istakavši da izbornu krađu nikada neće priznati

06.10.2022. 19:55
  • Podeli:
banjaluka_protesti_foto_YT-1665078366124.webp Foto: YouTube

Hiljade građana predvođenih liderima opozicije protestvovalo je večeras na Trg Krajine u Banjaluci. Skup je najavljen pre dva dana zbog, kako su naveli, "ogromne izborne krađe" na izborima održanim u prošlu nedelju.

Okupljeni su skandirali kandidatkinji za predsednika Republike Srpske Jeleni Trivić, a prvi se okupljnima obratio lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović:

"Kažu ljudi iz policije da nas je 30.000. Hajde da cela RS kaže da je predsednik Republike Srpske Trivić Jelena. Nema prekrajanja izborne volje građana. Poručujemo bandi koja hoće da krade izbore da ne damo da kradete volju naroda", rekao je on.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković je poručio da nikada jedan političar ne može da uruši veru u RS i da je Banjaluka večeras domaćin slobodnih ljudi. Stanivuković je istakao da treba istrajati u borbi za istinom i da treba podržati Jelenu Trivić.

Kandidatkinja za predsednicu RS Jelena Trivić poručila je da izbornu krađu nikada neće priznati.

"Nisam pokradena ja, već narod Republike Srpske. Krađu nikada priznati neću, a pogotovo ne krađu narodne volje. Kradu ovaj narod 17 godina i onda dođe dan u godini kada ga pokradu mafijaški još više", rekla je Trivić, zahvalivši se građanima što su večeras izašli da brane ustavni poredak RS.

Trivić ističe da je opozicija podnela niz prijava zbog izborne krađe. Ona je večerašnje okupljanje nazvala činom slobodne volje građana i dodala je da će iskoristiti svaku mogućnost u dokazivanju istine.

Banjalučka policija je saopštila da je protestnom skupu opozicije prisustvovalo 2.500 ljudi. Demonstranti iz drugih gradova koji je trebalo da stignu autobusima, zaustavljeni su na ulazu u Banjaluku, javila je UNA BiH.

Najavljujući večerašnji skup opozicionari su, pre dva dana, rekli da se se na protest odlučili zbog sumnja u izborne krađe i prevare, posebno kada su u pitanju glasovi za kandidata opozicije za predsednika RS.

Predsednik SNSD i kandidat za predsednika RS Milorad Dodik juče izjavio da opozicionari mogu da se okupe u parku, ali da "nikakve šetnje neće biti".

Prema poslednjim podacima Centralne izborne komisije BiH, sa oko 97 odsto obrađenih biračkih mesta, Dodik je ne izborima za predsednika Republike Srpske dobio oko 30.000 glasova više od Trivić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()