LGBT aktivisti napadnuti u Banjaluci, jedno lice povređeno

Zbog telesnih povreda koje je zadobilo, povređenom licu je ukazana lekarska pomoć u Hitnoj pomoći u Banjaluci, saopštila je policija

18.03.2023. 22:01
  • Podeli:
Banjaluka_povorka_napad_foto_Buka-64160a33d067c.webp Foto: Buka

U prostorijama nevladine organizacije "Transparensi internešenel" u Banjaluci večeras su fizički napadnuti aktivisti za prava LGBT osoba, nakon čega je intervenisala policija.

Iz policije su saopštili da im je u 18.45 sati prijavljeno narušavanje javnog reda i mira, odnosno da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila, prenosi RTRS.

Jednom povređenom licu je ukazana lekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog telesnih povreda koje je zadobilo, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika  odvedeni u prostorije Policijske uprave Banjaluka, radi lične bezbednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica", ističe se u saopštenju policije.

Policija je navela i da je o svemu obavešten dežurni tužilac Okružnog Banjaluka koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu nasilničko ponašanje.

Kako navodi Klix, tri osobe su prevezene na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske.

  • Podeli: