Hrvatska poslala protestnu notu Srbiji, ambasadorka pozvana na razgovor u ministarstvo

Poslanik Hrvatskog sabora Marijan Pavliček pozvan je da u subotu, 4. februara, prisustvuje šokačkoj večeri u Vajskoj, ali mu srpska policija nije dozvolila ulazak u Srbiju

06.02.2023. 14:32
  • Podeli:
granica-batrovci-antonio-ahel-pixsell.jpg

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je nezadovoljstvo svom srpskom kolegi Ivici Dačiću, zbog zabrane ulaska u Srbiju predsedniku stranke Hrvatskih suverenista Marijanu Pavličeku u subotu.

Hrvatsko Minisarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) je u ponedeljak zbog toga podneo protestnu notu srpskoj ambasadorki u Zagrebu.

Grlić Radman je juče, čim je saznao za navedeni slučaj, kontaktirao Dačića i iskazao mu nezadovoljstvo "postupanjem prema hrvatskim državljanima, kojima se zabranjuje ili otežava ulazak u Republiku Srbiju", rekli su za Hinu iz MVEP-a, prenosi N1.

Protest je prenesen i ambasadorki Republike Srbije u Zagrebu, koja je tim povodom pozvana jutros na Zrinjevac na razgovor.

Poslanik Hrvatskog sabora i član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Marijan Pavliček pozvan je da u subotu, 4. februara, prisustvuje 6. Šokačkoj večeri koju je u Vajskoj, u Vojvodini, organizovalo Hrvatsko kulturno-umetničko društvo Antun Sorgg.

Pavliček na tu manifestaciju nije došao, pošto mu srpska policija nije dozvolila ulazak u Srbiju. On je za Večernji list rekao da ne zna šta je razlog toga:

"Srpski carinici i policajci su bili korektni, osim što sam tri sata sedeo u automobilu kao nekakav kriminalac. Na kraju su mi doneli rešenje po kom mi se zabranjuje ulazak u Republiku Srbiju jer, kako oni kažu, ugrožavam bezbednost države i njenih građana. Posle toga sam mogao samo da se okrenem i vratim u Vukovar", rekao je Pavliček.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()