Državni posao na crnogorski način: Ilija je dao otkaz u opštini jer nije imao šta da radi

Mojkovčanin Ilija Vlaović je bio zaposlen na radnom mestu savjetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji savetnik.

02.02.2023. 13:09
  • Podeli:
muškarac spavanje posao pixabay-63dba7cb52777.webp Foto: Pixabay

Vest da je Ilija Vlaović iz Mojkovca u Crnoj Gori dao otkaz u tamošnjoj opštini zato što ništa nije radio nasmejala je region ali i pokazala sav problem nekadašnjeg prostora bivše zajedničke države koji je još uvek prisutan. Pojam 'državnog posla' u kome se ništa ne radi, a prima plata, uveliko je iskorenjen ali se i dalje ponegde zadržao.

Dobio mesto savetnika, ali nije znao koga savetuje

Upravo primer Vlaovića, koji je po zanimanju profesor geografije, pokazuje nelogičan i neverovatan sled događaja koji se verovatno može desiti samo na Balkanu.

Kako piše Pobjeda, Vlaović se u Opštini Mojkovac zaposlio u decembru poršle godine, ali je zahtev za raskid ugovora o radu podneo već sredinom januara ove godine, ni nepun mesec dana provedenih na tom radnom mestu. 

Kao razlog raskida ugovora, Vlaović je naveo da smatra da je njegovo radno mesto - nepotrebno.

Vlaović je potvrdio za Pobjedu da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, te da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke. On je bio zaposlen na radnom mestu savjetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji savetnik.

Tražio zadatke, nisu znali šta da mu zadaju da radi

U svom zahtevu za raskid ugovora kaže da mu zaposleni nisu mesec dana dali nikakav zadatak.

"Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, gde sam dobio raspored, nisu udostojili za mesec dana naći mi radni zadatak. Osećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam , smatram da bi to trebalo i da se sprovede u delo, a ne da svoje radno vreme provodim sedeći bez nikakvih radnih obaveza", kazao je Vlaović.

Kaže da se obraćao nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali da ga nije dobio „verovatno zato što poslodavac nema šta da mu da da radi“.

.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()