Drama na Veležu: Spasena povređena planinarka koja je satima visila na litici

U akciji spasavanja učestvovalo je preko 100 spasilaca, a spasavanje je bilo otežano zbog izuzetno nepristupačne lokacije.

29.05.2023. 10:59
  • Podeli:
velež spasavanje facebook-6474692c51bea.webp Foto: Facebook@Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-e

Spasena je Zagrepčanka koja je satima visila na litici planine Veleža. Ona je prebačena u bolnicu sa povredom rebra i desne noge.

Dvanaest planinara iz Zagreba pelo se po Veležu. U jednom trenutku, jedna od njih se okliznula i ostala da visi na steni.

U akciji spasavanja učestvovalo je preko 100 spasilaca, a spasavanje je bilo otežano zbog izuzetno nepristupačne lokacije.

Helikopteri ni nakon 20 naleta nisu uspevali da joj priđu, jer je reč o vertikalnim stenama.

U Gorskoj službi spasavanja Mostara rekli su za Indeks da je akcija završena u ranim jutarnjim satima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()