Dodik: Srbi moraju biti ujedinjeni oko pregovaranja vezano za KiM

"Ako prihvatamo predlog, moramo da to uradimo svi u celini", napisao je Dodik

29.01.2023. 11:37
  • Podeli:
Milorad Dodik_Tanjug-63bc16dc4bca0.webp Foto: Tanjug

Srbi, gde god živeli, moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja, napisao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodik je naglasio da se "moraju sagledati posledice koje smo mogli da čujemo za Kosovo i Metohiju, koje bi mogle da promene sveukupni položaj za Srbe".

"Ako odbijamo, odbićemo zajedno, ako prihvatimo, moramo prihvatiti zajedno. A to je važno samo zato da Srbija i Srbi ponovo ne bi bili podelјeni. Šta god da se uradi, moramo da uradimo zajedno. Ako se odbija francusko-nemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u celini. Takođe, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo", poručio je Dodik.

Dodik je podsetio i da je u protekloj sedmici Srpska odala počast žrtvama Holokausta nizom aktivnosti, kao i da se ove sedmice sastao i sa ambasadorkom Republike Francuske u BiH Kristin Tudik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()