Dodik sa Putinom 23. maja u Moskvi

Razgovaraće o "svetu u budućnosti", naglasio je predsednik Republike Srpske.

11.05.2023. 08:14
  • Podeli:
dodik_putin_reuters-1663755533102.webp Foto: Reuters

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio da će se 23. maja sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi.

"Sa predsednikom Putinom razgovaraću o ekonomskim projektima, ali i o važnim geopolitičkim pitanjima", rekao je Dodik za RTRS.

Lider bosanskih Srba je naveo da tema razgovora neće biti oružje, već će sa ruskim predsednikom razgovarati o "svetu u budućnosti i načinu na koji bi se mi mogli tome prilagoditi".

Dodik je ranije rekao da će Republika Srpska jačati saradnju sa Rusijom, Kinom i SAD, uz integraciju u Evropsku uniju, ali bez zahteva za članstvo u NATO. 

Ovakav Dodikov stav, kao i njegovo blokiranje pristupanja BiH NATO-u, iritira Zapad. Prethodno su protiv njega SAD i Velika Britanija uvele sankcije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()