Dodik: Putin razume situaciju u BiH, Srpska neće ostati sama

'Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čoveka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika', izjavio je predsednik RS

27.05.2023. 15:06
  • Podeli:
Milorad Dodik_Foto Tanjug_Srna_Borislav Ždrinja-647200e81d74d.webp Foto: Tanjug / Srna / Borislav Ždrinja

Sastanci u Rusiji su bili uspešni i Republika Srpska je pokazala svoj značaj, izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je poručio da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao više od sat vremena, prenela je RTRS.

"Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čoveka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika", rekao je Dodik.

On je poručio da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da "taj neizabrani visoki predstavnik nametne određena rešenja Srpskoj", pa i oko imovine.

"Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta – jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost. Moram da kažem da je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razume situaciju i Srpska neće ostati sama", naglasio je Dodik.

Rusija je garant Dejtonskog sporazuma i ona je uvek čula naš glas i jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu, naglasio je Dodik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()