Dodik posle sastanka sa Putinom za UNU: Rusija će podržati nastavak misije EUFOR-a u BiH

Rečeno mi je da možemo računati na podršku u energetskim pitanjima, ako bude povećanja to će biti zbog operativnih troškova, pojasnio Dodik

  • Podeli:
Dodik_MOskva_UNA-1663693187770.webp Foto: UNA

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, za UNU je izjavio da su energetska pitanja bila u fokusu razgovora.

"Izgradnja gasovoda, elektrane, cena gasa. Verujem da ćemo mi dobiti, naravno ne možete očekivati da predsednik Putin zna koja je sad cena i šta je, ali će preneti svoj stav Gazpromu. Rečeno mi je da možemo računati na podršku u tom smislu, ako bude neko povećanje to će biti zbog nekih operativnih troškova", pojasnio je Dodik.

Dodao je da cena gasa neće biti dve ili tri hiljade za hiljadu kubika.

"Razgovarali smo i o misiji ALTHEA. Predsednik Putin zna o čemu se radi, zna da je to misija u kojoj učestvuju članice NATO-a i one koje to nisu, i da tom misijom rukovodi Austrija koja nije članica NATO. Mislim da je Ruska Federacija spremna da podrži nastavak misije pod uslovom da se ne širi mandat ili da se nešto mistično ne dodaje u njenom mandatu. Ono što je do sad bila ALTHEA može da ostane", poručio je Dodik.

Šta je još Milorad Dodik rekao za UNU pogledajte u videu:

  • Podeli:

Povezano