Abazović: Glasaćemo za inicijativu za smenu Ðukanovića

Na taj način parlament treba da uputi jasnu poruku šta misli o predsedniku države, poručuje crnogorski premijer

24.09.2022. 09:34
  • Podeli:
Dritan Abazović_Foto Tanjug Miloš Milivojević-1664004876101.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Mislim da bi trebalo da u Skupštini izglasamo inicijativu o razrešenju predsednika Mila Ðukanovića, jer se time šalje važna politička poruka, a pitanje je za pravnike da li to može da se operacionalizuje zbog situacije sa Ustavnim sudom, izjavio je predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je za Glas Amerike, posle prvog obraćanja Generalnoj skupštini UN, rekao da na taj način parlament treba da uputi jasnu poruku šta misli o predsedniku države.

"To je jako važna politička poruka. Da li ona može da se operacionalizuje zbog ovakvog Ustavnog suda, to je sada pitanje za pravnike, ali definitivno taoci smo jednog čoveka 30 godina i sada treba i dalje da nastavimo da budemo taoci", dodao je Abazović.

Na pitanje zašto ne podržava incijativu za skraćenje mandata Skupštini ako želi izbore, Abazović je odgovorio da se ne može dati Ðukanoviću da vodi igru.

Prema njegovom mišljenju, ta inicijativa nema veze sa tim kada će izbori da budu održani. "Mi izbore svakako moramo imati", rekao je Abazović i naveo da će većina da odluči kada će oni biti.

Abazović je ponovio da će garantovati da Crna Gora neće menjati spoljnopolitički kurs i da je to preneo međunarodnim partnerima.

Parlamentarna većina u crnogorskoj skupštini dostavila je predsednici tog tela Danijeli Ðurović 41 potpis podrške predlogu za pokretanje postupka pred skupštinom za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav, odnosno postupka za razrešenje Mila Ðukanovića, pošto je on odbio predlog stare parlamentarne većine da mandatar za sastav nove vlade bude Miodrag Lekić.

Odbivši taj predlog, Ðukanović je takođe 20. septembra uputio predsednici Skupštine Danijeli Ðurović predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()