Zbog ranjavanja Srbina iz Zvečana kosovska policija suspendovala četvoricu pripadnika

Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, postoji osnovana sumnja da je u ovom slučaju umešan jedan policijski službenik i da je policija, saopštio policija

11.04.2023. 17:11
  • Podeli:
Kosovska policija_Severna Kosovska Mitrovica_Foto Reuters-63949249505dc.webp Foto: Reuters

Povodom ranjavanja Srbina Milana Jovanovića na severu Kosova i Metohije, kosovska policija je saopštila je danas da su četvorica njenih pripadnika suspendovana.

Kako se navodi, jedan policijski službenik je suspendovan pošto nije prijavio slučaj i svoju umešanost u njemu, zbog čega je kosovska policija prethodno izdala obaveštenje da nije umešana u "razmeni ili pucnjavu iz vatrenog oružja", a suspendovana su i još trojica njegovih kolega.

Policija je saopštila da, na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, postoji osnovana sumnja da je u ovom slučaju umešan jedan policijski službenik i da je policija, po zakonskim procedurama, odmah obavestila Policijski inspektorat  tzv. Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje.

"U cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovom slučaju umešan policijski službenik i da je Policija Kosova, po zakonskim procedurama, odmah obavestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Dodaje se da će kosovska policija, zajedno sa Policijskim Inspektoratom i Državnim Tužilaštvom, "nastaviti da poziva na odgovornost policajca, koji krše (pravila) i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima".

Milan Jovanović iz Zvečana ranjen je noćas u blizini Bistričkog mosta, na putu između Leposavića i Kosovske Mitrovice. On nije mogao da potvrdi ko ga je ranio, ali je izjavio da na tom mestu nije bilo nikoga osim Policije Kosova. Kosovska policija je zatim negirala umeštanost u slučaj ranjavanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()