Zakazan novi protest 'Srbija protiv nasilja': Deo opozicije saopštio novi datum i rutu

Protest će trajati do 21 sat

31.05.2023. 15:23
  • Podeli:
srbija_protiv_nasilja_19052023_0104 Milos TesicATAImages-64774a2fdf982.webp Foto: Milos Tesic/ATAImages

Peti protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u subotu 3. juna, umesto dan ranije, u petak, objavili su predstavnici opozicije.

"Pozivamo sve građane Srbije da u subotu, 3. juna, ovde ispred Skupštine dođu, na isto mesto, u isto vreme u 18 sati", rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić u Skupštini Srbije.

On je najavio da će učesnici protesta posle obraćanja ispred Skupštine Srbije otići do Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu i da će tamo napraviti prsten.

Kako je pojasnio, šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će učesnici protesta zatvoriti krug oko Predsedništva.

Protest će trajati do 21 sat.

"Svi građani imaju priliku da ostave poruku predsedniku", rekao je Aleksić, i pozvao da svi građani ponesu i po jedan cvet.

Protest će biti organizovan 3. juna, tačno mesec dana od tagedije u OŠ "Vladislav Ribnikar", a na njemu će se okupljeni setiti žrtava i dece, ali i svih drugih žrtava u masakru u Mladenovcu.

Kako je najavljeno, biće instalirana velika bina ispred Skupštine, biće nekoliko obraćanja, među kojima će biti i glumica Svetlana Bojković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()