Zahtev Prištine za članstvo u ponedeljak na dnevnom redu sednice Saveta Evrope

Objavljeno na sajtu SE

23.04.2023. 16:53
  • Podeli:
Savet Evrope_Vijeće Europe_Strazbur_Foto Reuters-1663684132992.webp Foto: Reuters

Zahtev tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope (SE) uvršten je u dnevni red sednice Komiteta ministara, kako je objavljeno na sajtu SE.

Sednica počinje sutra u 14.30 časova, a prema nacrtu dnevnog reda, objavljenom na sajtu, u drugoj tački pod naslovom "tekuća politička pitanja", piše "aplikacija za članstvo".

Priština je u maju prošle godine podnela zahtev za članstvo i to je jedina aplikacija koja je podneta Savetu Evrope u poslednje vreme.

I savetnica predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani, Rejhan Vunići je navela da će se sutra u Strazburu, na Komitetu ministara SE, raspravljati o zahtevu Prištine za prijem u ovu organizaciju.

Ona je na Tviteru napisala da se nada pozitivnom ishodu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()