Vučić: Sutra u Ohridu neću ništa potpisati

'Šta god radili braniću i čuvaću Srbiju od onih spolja koji hoće da je sruše po svaku cenu, jer Srbija nema cenu i Srbiju volimo više od svega', poručio je predsednik Srbije na skupu u Sremskoj Mitrovici

17.03.2023. 20:23
  • Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da u nedelju u Ohridu želi da razgovara o normalizaciji odnosa i o tome da Srbi i Albanci mogu normalno da razgovaraju i ponovio da sutra ništa neće potpisati. Vučić je na skupu u Sremskoj Mitrovici odgovorio na to što, kako je rekao, neki kažu "idemo da ga sprečimo da sutra potpiše".

"Sad vam kažem neću da potpišem ništa i baš ih briga. Mislite da se raduju, ne raduju se jer se raduju samo nesreći Srbije i radovali bi se da sam rekao nesto drugo. Hoću da razgovaram o normalizaciji, da možemo da razgovamo jedni sa drugima", naveo je predsednik i okupljenim građanima poručio da zna koliko imaju ljubavi i podrške.

Podsetio je građane da su prethodnih nedelja od onih koji su nam, kako je rekao uništili zemlju, ostavili je bez fabrika, ćutali na pogrom, na paljenje crkava, kada su Albanci proglašavali nezavisnost, slušali i kako govore "ucenili su Vučića". Oni se raduju svakoj uceni koju dobije Srbija, rekao je predsednik i naglasio da "Vučića ne mogu da ucene".

"Ucene me jednako kao i svakog od vas, kao građanina ove zemlje kao čoveka koji više od svega na svetu voli svoju Srbiju", naveo je predsednik i dodao da ne mogu da ga ucene jer nemaju čime jer nema račune i vile u inostranstvu.

"A oni koji misle, polazeći od sebe, da tako lako možete da ucenjujete srpskog predsednika reći ću, ni vi svojim pretnjama, napadima, uvredama ne možete da me ucenite. Šta god radili braniću i čuvaću Srbiju od vas i od onih spolja koji hoće da je sruše po svaku cenu jer Srbija nema cenu i Srbiju volimo više od svega", naglasio je predsednik Vučić. On je pojedinim građanima poručio da ne treba da budu odgovorni.

"I nemojte više sa takvom lakoćom da ulazimo u sukobe ne zato što smo slabiji, mnogo smo jači nego što smo bili, već da znate nikome rat nije bio brat", rekao je Vučić.

"Nemojte da nepodnošljivom lakoćom hrlimo u ludosti. Nemojte to kao Boga vas molim i ovo vam govorim ne kao neko ko traži podršku za izbore već kao predsednik Srbije koji očinski brine o svojoj otadzzbini i zato vas molim da me pažljivo slušate, jer znam šta se danas desilo, znam šta će se zbivati, gde ovo vodi svet, zato vas molim da spustimo loptu i čuvamo svoju zemlju", rekao je on.

Srbija će moći da se razvija i da se u njoj gradi samo ako se sačuvaju mir, nacionalni i državni interesi, poručio je Vučić.

"Danas smo svi građani Srbije potpuno jednaki i ujedinjeni u želji da sačuvamo mir i i svoju zemlju i KiM u skladu sa Ustavom Srbije kao delom naše zemlje", rekao je Vučić. On je zahvalo građanima što su želeli da čuju ono što je imao da kaže, jer je, kako je dodao, teško vreme i veliko breme pred nama.

"Ja ću dati sve od sebe da na najozbiljniji i najodgovorniji način čuvam svaku našu kuću i dom u ovoj prelepoj Srbiji", rekao je Vučić.

On je u obraćanju građanima rekao da je ostalo mnogo toga i u Sremu da se uradi i izgradi od puteva, vodovoda, bolnica, domova zdravlja, škola i vrtića, da se izgradi pruga od Beograda, do Šida i Zagreba i Ljubljane. Vučić je rekao i da su mnogi manje ili više voleli i poštovali ili mrzeli Miloševića i Koštunicu, Tadića i Đinđića i druge, da su bili i šarmantniji i bolji govornici od njega, možda i pametniji od njega, ali da treba analizirati rezultate.

"Da saberemo kilometre puteva, pruga, da sabremo bolnice i škole koje je neko izgradio. Onda ćete da vidite da nije važno da li vam se neko dapada ili ne već da sudite po rezultatima. Zato vas molim da mi verujete da brinem svim srcem", rekao je Vučić govreći o današnjoj vesti da je sud u Hagu izdao nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina. Istakao je da zna šta to znači za Srbiju i da zato mora sve da se učini i da će raditi na tome da se zemlja sačuva.

"Ne postoji rat, a da smo ga mi izbegli, uvek smo prvi i najvise stradali. Hajde jednom da probamo, žao nam je što drugi stradaju, ali da probamo jednom sebe da sačuvamo, svoju zemlju jedanput u istoriji. Koliko smo ratova imali u 20. veku koliko sukoba u 19. veku, dajte da 21. bude vek mira", poručio je Vučić.

On je dodao da treba da se radujemo kolevkama sa decom i da imamo više ljudi, da gledamo kako da imamo budućnost, kako da se priča o robotima, novim fabrikama. Podseća i koliko je u poslednjih 10 godina urađeno za vojsku, da pre toga nije ni postojala.

"Danas  imamo ozbiljnu vosjku, ali nemojte da žurimo, ne treba da žurimo, osim u to da čuvamo mir i razvijamo zemlju", istakao je Vučić i dodao da govori drugačijim tonom, jer je malo  uplašen zbog svega što se dešava u svetu, u kome, kako kaže, ludilu nema kraja. Kad krene voz iz stanice ne zaustavi ga ništa, ocenio je Vučić i dodao da je tako bilo i pred prvi Prvi i pred Drugi svetski ratu i da se plaši d aje tako i sada.

"Zato vas molim da svoje emocije spustimo i da sačuvamo svoju zemlju. Tako ćemo moći da pomognemo našem narodu u Republici Srpskoj, da sačuvamo  jedinstvo našeg naroda gde god da živi", poručio je Vučić.

On je rekao da su večeras na skupu u Sremskoj Mitrovici i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i cela vlada Vojvodine, a zamolio je i sve Bošnjake, Rome, Slovake, Rumune... da pomognu da se sačuva mir za našu zemlju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()