Vučić: Nisam ni ništa potpisao, stavio sam do znanja šta su crvene linije

'Nekakav dogovor je postignut i zadovoljan sam zbog toga, ali ovo nije bio dan D', poručio predsednik Srbije posle maratonskog sastanka u Ohridu

Autor: Web UNA Srbija
18.03.2023. 23:10
  • Podeli:
Vučić_PrtScr YouTube Tanjug-641637289f602.webp Foto: Printscreen / Tanjug

U nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, nakon celodnevnih sastanaka u Ohridu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je to bio dan u kome je postignut "nekakav dogovor" kao i da je on zadovoljan zbog toga.

Poslednji od nekoliko sastanaka, bilateralni razgovor njega i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa zvaničnicima Evropske unije – visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom, trajao je punih 13 sati.

"Danas je trebalo da dogovorimo implementacioni plan. Nekakav dogovor smo postigli, zadovljan sam zbog toga. Svakako, ovo neće biti sve, ali ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili će postati deo pregovaračkog okvira, za obe starne. I za Beograd i Prištinu. Evropski savet, kako smo očekivali, doneće odluku da to postane deo pregovaračkog okvira", istako je Vučić u obraćanju novinarima nakon sastnaka.

"Za nas je od značaja, kao prioritetna obaveza, stavljeno formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i to u skladu sa prethodno postignutim sporazumima u okviru dijaloga. Nisam ni danas ništa potpisao, stavio sam do znanja šta su naše crvene linije, ali je napravljen pomak u konstruktivnoj atmosferi", rekao je Vučić.

Vučić je zaključio da se ništa nije završilo večeras već da, kako je rekao, tek počinje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()