Vučić: Interesi Srbije i srpskog naroda crvena linija oko koje nema kompromisa

"Ovo je bila i nedelja u kojoj smo još jednom potvrdili da je članstvo Srbije u EU naše strateško opredeljenje i da radimo na tom putu u cilju boljeg života građana Srbije", naveo je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

16.10.2022. 12:27
  • Podeli:
vučić vladimir sporicictanjug-1665221027992.webp Foto: Vladimir Sporičić/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas video-snimak koji sadrži kratak pregled prošlonedeljnih aktivnosti i poručio da su, u vremenima sveopstih podela i pretnji, interesi Srbije i srpskog naroda osnovne i jedine crvene linije oko kojih nikad neće biti kompromisa.

"Ovo je bila i nedelja u kojoj smo još jednom potvrdili da je članstvo Srbije u EU naše strateško opredeljenje i da radimo na tom putu u cilju boljeg života građana Srbije", naveo je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

On je naglasio da Srbija gradi dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom, sa svima u svetu sa kojima deli zajedničku želju za mirom, stabilnošću i napretkom.

Podsetio je da je o Srbiji i za Srbiju razgovarao sa ambasadorima 27 zemalja članica EU, ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom.

Kao posebno važnu istakao je posetu "jednog od najmoćnijih lidera sveta i dragog prijatelja" predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohameda bin Zajeda Al Nahjana, od koga, kako je naveo, Srbija uvek može da računa na pomoć, a on na mudar savet.

Predsednik Srbije je naglasio da se radi na putevima, jer oni znače napredak i poručio da će stanovnicima Raškog i Moravičkog okruga novim putevima stići i nove investicije i bolji život.

"I ove nedelje nastavili smo da gradimo i čuvamo našu Srbiju, jedinu domovinu koju imamo", poručio je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()