Vučić: Hitno povlačenje lažnih gradonačelnika i policije preduslov za očuvanje mira na KiM

Vučić se oglasio nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte

30.05.2023. 10:24
  • Podeli:
vučić kvinta jadranka ilić tanjug-6475b23538e3f.webp Foto: Jadranka Ilić Tanjug

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić razgovarao je sa ambasadorima zemalja Kvinte o trenutnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad srpskom zajednicom, što nas udaljava od trajnog mira i stabilnosti u regionu.   

"Hitno povlačenje lažnih gradonačelnika i pripadnika tzv. specijalnih policijskih snaga Prištine je uslov za očuvanje mira na KiM", naveo je Vučić u objavi na Instagramu.

Podsetimo, predsednik Vučić pozvao je sinoć međunarodnu zajednicu da urazumi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, ali ne besmislenim saopštenjima posle kojih mu daju viznu liberalizaciju i članstvo u Savetu Evrope bez formiranja ZSO.

"Pozivam još jednom zemlje Kvinte da urazume svoje čedo, jer to čedo može da izazove takvo čudo kakvo niko drugi nije izazvao. Zato i beskrajno molim da to urade, jer Srbi i Srbija hoće mir i ne tražimo ništa više", rekao je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()