Viola fon Kramon se sastala u Prištini sa Aljbinom Kurtijem

Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije evropske unije u Prištini Tomaš Sunjog.

28.05.2023. 12:56
  • Podeli:
viola fon kramon profimedia-0637708438-63fa324a915af.webp Foto: Profimedia

Izvestiteljka za Kosovo i Metohiju u Evropskom parlamentu, Viola fon Kramon, koja je juče stigla u Prištinu, sastala se sa Aljbinom Kurtijem.

Iz Kurtijevog kabineta  je saopšteno da je na sastanku razgovarano o trenutnim dešavanjima na severu južne srpske pokrajine. 

Kurti je, kaže se u saopštenju, rekao da je nakon održavanja izbora 23. aprila važno da se što pre počne sa "pružanjem osnovniһ usluga građanima koje su prestale od početka novembra prošle godine nakon ostavke dosadašnjiһ predsednika". 

"Što se tiče dijaloga kojim posreduje Evropska unija i Osnovnog sporazuma sa Srbijom i Aneksa za njegovu implementaciju, ponovio da je potrebna brza, potpuna i bezuslovna implementacija”, kaže se u saopštenju. 

Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije evropske unije u Prištini Tomaš Sunjog. 

Iz Kancelarije Evropske unije u Prištini je najavljeno da će Viola fon Kramon razgovarati i sa drugim prištinskim zvaničnicima, a da će sutra održati konferenciju za medije.

Juče je na Kosovu i Metohiji boravio specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Emanuel Saracin koji je osudio upad takozvane kosovske policije u opštinske zgrade u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, a na konferenciji za medije izjavio da “ne podržava glupe odluke”. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()