Važan razgovor: Zapovednik komande združenih snaga NATO u Napulju posetio Kosovo

Američki admiral se susreo sa vojnicima Kfora iz Mađarske i Italije koji su povređeni na dužnosti tokom protesta održanog u ponedeljak u Zvečanu i pohvalio njihovo angažovanje

31.05.2023. 17:54
  • Podeli:
Kosovo Tanjug Dejan Simicevic-64734e13d4df8.webp Foto: Tanjug/Dejan Simicevic

Zapovednik komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Stjuart B. Munš posetio je danas Kosovo i Metohiju i uputio poziv svim stranama da se "uzdrže od daljih neodgovornih odluka i postupaka i umesto toga pregovoraju", preneli su lokalni mediji.

Admiral Munš se sastao sa komandantom snaga NATO na Kosovu (Kfor) kako bi razgovarao o budućim planovima i operacijama u skladu sa mandatom Kfora i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine.

U saopštenju Kfora objavljenom na Tviteru, navodi se da su vođeni razgovori o slanju dodatnih 700 vojnika iz rezervnog bataljona radi normalizacije situacije i unapređenja bezbednosti na KiM, kao i o mogućem raspoređivanju još jednog rezervnog bataljona koji bi bio u stanju visoke pripravnosti u slučaju potrebe za dodatnim trupama.

Američki admiral se susreo sa vojnicima Kfora iz Mađarske i Italije koji su povređeni na dužnosti tokom protesta održanog u ponedeljak u Zvečanu i pohvalio njihovo angažovanje.

Munš se takođe sastao sa ambasadorima Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država kako bi se sa njima konsultovao o povratku dijaloga i prekidu nasilja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()