Varhelji: Priština da ne preduzima jednostrane, destabilizujuće korake

Naglasio je da je dijalog uz podršku EU jedini put ka normalizaciji odnosa.

29.05.2023. 08:56
  • Podeli:
profimedia-0672920613-oliver-varhelyi-oliver-varhelji.jpg Foto: Profimedia

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji poručio je da Priština mora da deeskalira situaciju i ne preduzima jednostrane, destabilizujuće korake. 

On je u objavi na Tviteru istakao da Evropska unija osuđuje odluku Prištine o prisilnom ulasku u opštinske zgrade na severu, uprkos ponovljenim pozivima EU na uzdržanost.

Dodao je da su u Briselu posebno zabrinuti za bezbednost i dobrobit građana, policajaca, pripadnika Euleksa i Kfora.

Kako je naveo, albanski gradonačelnici takođe treba da pokažu uzdržanost i da preduzmu һitne mere "da pokažu svoju posvećenost i odgovornost da predstavljaju i služe članovima svih zajednica". 

"Pozivamo sve strane da se uzdrže od bilo kakviһ daljiһ akcija koje će podstaći tenzije i promovisati sukob", napisao je Varhelji.

Naglasio je da je dijalog uz podršku EU jedini put ka normalizaciji odnosa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()