Svečlja: Kosovska policija pokazala profesionalizam u današnjoj akciji

On je čestitao policiji na današnjoj akciji i dodao da je u njoj lakše povređeno pet pripadnika policije, koji se osećaju dobro i na dužnosti su

26.05.2023. 19:19
  • Podeli:
Kosovska policija_Severna Mitrovica_policajac_Foto Reuters (1)-63c03584c14ad.webp Foto: Reuters

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izneo je tvrdnju da je kosovska policija danas pokazala profesionalizam u suočavanju sa, kako je rekao, "organizovanim kriminalnim grupama" koje su ometale nove gradonačelnike da uđu u opštinske zgrade na severu KiM.

On je u objavi na Fejsbuku čestitao policiji na današnjoj akciji i dodao da je u njoj lakše povređeno pet pripadnika policije, koji se osećaju dobro i na dužnosti su.

Ranije danas kosovska policija upala je u zgrade opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gde su se okupili građani u pokušaju da spreče njihove ulaske.

Kosovski specijalci su koristili suzavac i šok bombe prilikom današnjeg upada u opštinske zgrade, a oko 10 ljudi je povređeno prilikom upada u Zvečan i Zubin Potok.

Policija je vozilima blokirala prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsednici.

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer osudio je postupke prištinskih vlasti i pozvao da se one odmah zaustave.

  • Podeli: