Srpska lista: Neophodno formiranje ZSO u skladu sa prethodnim sporazumima

Predstavnici Srpske liste su preneli zabrinutost srpskog naroda zbog protivpravnih hapšenja i procesuiranja Srba kojima se bez dokaza i suđenja presuđuje u javnosti

10.03.2023. 20:41
  • Podeli:
Srpska lista_Igor Rakić_Goran Rakić_Dalibor Jevtić_Foto Tanjug_Dopisnik KiM-640b8953ca485.webp Foto: Tanjug / Dopisnik KiM

Predstavnici Srpske liste sastali su se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom sa kojim su razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se srpski narod svakodnevno susreće, saopštila je ta stranka.

Čelnici Srpske liste su podvukli da je neophodno formirati Zajednicu srpskih opština u skladu sa sporazumima iz 2013. i 2015. godine  čiji je garant sprovođenja EU.

Oni su dobili uveravanja da svi prethodno postignuti sporazumi moraju da se poštuju i da EU ostaje posvećena tom pitanju, a da sve ostale interpretacije koje su se pojavile u javnosti nisu utemeljene.

Tokom razgovora, predsednik i potpredsednici Srpske liste su preneli zabrinutost srpskog naroda zbog protivpravnih hapšenja i procesuiranja Srba kojima se bez dokaza i suđenja presuđuje u javnosti.

Oni su posebno skrenuli pažnju na učestale napade na Srbe, otimanje srpske zemlje kako bi Priština na njoj gradila nelegalne baze na severu Kosova, kao i protivpravno prisustvo specijalnih jedinica iz Prištine na severu pokrajine koji tu nemaju šta da traže ni po jednoj tački sporazuma, ističe se u saopštenju Srpske liste.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()