Srđan Trajković u Prištini u pritvoru, čeka saslušanje

Slađan Trajković je bio pripadnik kosovske policije do 7. novembra kada je sa ostalim Srbima napustio službu.

16.12.2022. 13:39
  • Podeli:
Kosovska policija_KPS_Kosovska Mitrovica_Foto Reuters-639752959d076.webp Foto: Reuters

Srbin Slađan Trajković, koji je uhapšen u severnom delu Kosovske Mitrovice, prebačen je u pritvor u Prištini gde očekuje da tokom dana bude saslušan, potvrđeno je Srni u kosovskoj policiji.

Trajković je uhapšen sinoć zbog navodnog ratnog zločina 1999. godine u Vučitrnu, a iz policije ističu da je prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu kojih je Specijalno tužilaštvo u Prištini izdalo nalog za hapšenje.

Slađan Trajković je bio pripadnik kosovske policije do 7. novembra kada je sa ostalim Srbima napustio službu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da hapšenje Trajkovića na Kosovu i Metohiji pokazuje da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti nastavlja lov na Srbe i da ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju.

Supruga nema informacija 

Supruga uhapšenog bivšeg kosovskog policajca Slađana Trajkovića, Suzana izjavila je danas da joj je rečeno da je njen muž uhapšen zbog ratnih zločina i da je prebačen u Prištinu, ali da nema nikakvih drugih informacija o njemu.

"Jutros me je kontaktirao advokat iz Koordinacionog tela. Krenuo je za Prištinu i odneće mu lekove, ne znam da li će dopustiti", navodi Suzana Trajković. 

Ona naglašava da je njen muž dijabetičar koji ima i cirozu jetre, a da kod sebe nema nikakvih lekova.

"Ćerka i ja smo sinoć oko 21.30 bile u južnom delu u stanici. Bili su jako drski, isterali su nas napolje, čekali smo nekih pola sata, a onda je izašao jedan policajac koji je rekao da je uhapšen, prebačen u Prištinu i da mu je određen pritvor od 48 sati", rekla je Suzana Trajković za TV Most.

Ona ističe da njen muž nije počinio nikakav žločin, da je 2013. integrisan u kosovsku policiju, a da je optužen za ratni zločin tek kada je skinuo uniformu.

Kaže i da je jutros u 8 sati bila u kancelarijama Euleksa i Kfora, ali da tamo nije bilo nikoga.

"Imam samo jedno pitanje za međunarodnu zajednicu, Kfor i Euleks: šta oni uopšte rade ovde? Čija prava brane, jer Srba ne brane i to se vidi. Pre dva, tri dana uhapšen je Pantić, juče moj suprug, sutra će neko drugi. Dokle više ovaj teror nad Srbima, ovo je neizdrživo", poručuje Suzana Trajković. 

Ona dodaje da je njena porodica već jednom, 1999. godine otišla sa ognjišta, jer ime je tamo sve popaljeno.        

 "Odavde ne idemo, šta god da bude", ističe Suzana Trajković. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()