Srbi sa severa KiM deseti dan na barikadama, đaci se vraćaju u škole

Barikade su postavljene u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

19.12.2022. 08:01
  • Podeli:
Jarinje_protest_Kfor_Foto Printscreen Tanjug (1)-639f351284628.webp Foto: Printscreen / Tanjug

Srbi na severu Kosova i Metohije deseti dan su na barikadama zbog hapšenja sunarodnika i prisustva kosovske policije na severu pokrajine.

Barikade su postavljene u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. 

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni, pošto ih je kosovska policija zatvorila nakon što su Srbi počeli proteste i postavili barikade. 

Osnovci na severu KiM od danas se vraćaju u školske klupe, dok će srednjoškolci nastaviti nastavu onlajn, prenosi RTS.

Kfor je saopštio da je pojačao prisustvo na administrativnom prelazu Jarinje iz preventivnih bezbednosnih razloga.

Grupa građana protestovala je kod tog punkta na prilazu iz centralne Srbije, a kako kažu došli su da pruže podršku srpskom narodu na KiM.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()