Srbi sa severa KiM: 'Čuli smo tri snažne eksplozije, koleginicu smo vodili u Hitnu'

"Zaposleni su doživeli stres od detonacija, pogotovo žene, jednu smo koleginicu morali da vodimo i u Hitnu", rekao je Trajković za Kosovo onlajn.

06.12.2022. 18:04
  • Podeli:
kosovo demoliranje ivan radulović tanjug-638f75ca1f3a5.webp Foto: Ivan Radulović/Tanjug

Direktor Uprave za sport u severnom delu Kosovske Mitrovice Petar Trajković, čije se prostorije nalaze pored prostorija opštinske izborne komisije (OIK), u koje su danas uz pratnju kosovske policije upali albanski članovi OIK, izjavio je da je situacija u jednom momentu bila vrlo napeta.

Tri snažne eksplozije

"Pred kraj radnog vremena, čuli smo lomljavu, lupanje vratima, a zatim i tri snažne eksplozije. Pogledao sam kroz prozor i video naoružane policajce koji su u rukama držali automate, ali i naoružane policajce u civilu. Zaposleni su doživeli stres od detonacija, pogotovo žene, jednu smo koleginicu morali da vodimo i u Hitnu", rekao je Trajković za Kosovo onlajn.

Dodao je da je ovakav način upada u nečije prostorije za svaku osudu i da je sve ovo moglo da se organizuje na miran način.

"Sve ovo je moglo drugačije da se sprovede, na miran i demokratski način, a ne upotrebom bombi i oružja", kazao je Trajković.

'NIje bilo najave da će do ovoga doći'

U odgovoru na pitanje da li je bilo ikakvih najava da će do ovoga doći, Trajković je rekao da nije.

"Mi ništa nismo znali, radili smo svoj posao i bili na svojim radnim mestima, sve dok se posle radnog vremena nije sve ovo izdešavalo", rekao je on.

Trajković je izrazio nadu da se narednih dana neće ponavljati ovakve situacije s obzirom da su prostorije OIK demolirane, ali da napetost među građanima severnog dela Kosovske Mitrovice svakako postoji.

“Kancelarije koje su bile namenjene za obavljane funkcija OIK nisu u funkciji jer su totalno demolirane, videćemo šta će se dešavati", zaključio je Trajković.

Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice trenutno je mirna, a građani i zaposleni su se razišli i otišli svojim kućama, navodi Kosovo onlajn.

Članovi OIK u severnom delu Kosovske Mitrovice u pratnji specijalne kosovske policije upali su ranije danas u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom su odjekivale detonacije od topovskih udara, i čule se sirene. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()