Sever Kosova i dalje blokiran, Srbi formirali krizni štab

Još jedna noć bez mira za stanovnike severnog dela KiM.

12.12.2022. 08:09
  • Podeli:
barikade kosovo tanjug-6396d3004b2c0.webp Foto: Tanjug

Srbi na severu Kosova i Metohije, koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića, i dalje su na barikadama, prenosi jutros RTS, dodajući da je sever Kosmeta i dalje pod blokadom kosovske policije.

Na Barikadama u Rudaru sve je mirno, jutros je nešto manji broj građana tamo, ali su i dalje tu, u šatorima i automobilima. Sinoć se u Rudaru čula i rafalna paljba ali je još uvek nejasno o je pucao. Dve detonacije su se čule i Kosovskoj Mitrovici.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni i za pešake.

Škole na severu Kosova od danas ne rade, a još nema informacija da li će im se pridružiti i Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prenela je Prva.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je, zbog kompleksnosti situacije na KiM, formiran Krizni štab koji će redovno izveštavati o situaciji na terenu.

Rakić je pozvao građane da, imajući u vidu viši stepen tenzija koji je posledica pretnji Prištine, budu mirni i uzdržani, "ali i budni i ne dozvole da iko naseda na provokacije".

"Upravo je to ono što želi Priština. Priština stalno sprovodi neke akcije da bi izazvali našu reakciju i okrivili nas da smo mi taj rušilački i remetičački faktor", upozorio je Rakić.

On je naglasio da Srbi na severu KiM žele samo mir i ništa drugo te je pozvao građane sa KiM da se sa poštovanjem, kako kaže, odnose prema pripadnicima Kfora i Euleksa. 

"Želimo da sačuvamo svoje porodice i da ostanemo da živimo ovde" , poručio je Rakić. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()