Šešelj posle 32 godine odlazi sa čela SRS: 'Imam utisak da sam dosadio narodu'

'Neću biti predsednik SRS, ali ću ostati u politici. Ako ništa drugo – pisaću. Hteo sam već da se povučem i da se sada u septembru bira novi predsednik, ali je većina koju sam konsultovao bila protiv toga'

21.09.2022. 14:10
  • Podeli:
Vojislav Šešelj_Srpska radikalna Stranka_Foto Reuters-1663762068735.webp Foto: Reuters

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da želi da se povuče sa čela stranke čiji je predsednik već 32 godine, ali da ostaje u politici.

Šešelj je dodao da to čini jer ima utisak da je – "dosadio narodu".

"Neću biti predsednik SRS, ali ču ostati u politici. Ako ništa drugo – pisaću. Hteo sam da se već povučem i da sada u septembru održimo vanredni kongres, da se bira novi predsednik, međutim većina članova predsedničkog kolegijuma koje sam konsultovao bila je protiv toga", rekao je Šešelj gostujući u "Uranku" na Televiziji K1.

On je dodao da je odluku o povlačnju odložio na insistiranje stranačkih kolega i članova do redovnog kongresa u maju sledeće godine.

"Već 32 godine sam na čelu stranke i imam utisak, sa aspekta rezultata poslednjih izbora, da sam narodu dosadio", rekao je Šešelj.

Srbija u opasnosti dok se pitanje Kosova ne reši

Govoreći o problemu Kosova i Metohije on je ocenio da je Srbija u opasnosti sve dok se to pitanje ne reši i dodao da smatra da se neće naći režim u Srbiji koji će priznati nezavisnost Kosova.

Šešelj je kritikovao "lažnu patriotsku opoziciju", jer nije dala podršku izveštaju o pregovorima o KiM u Skupštini Srbije, ističući da je SRS uvek zbog državnog jedinstva glasala za rezolucije i deklaracije i u vreme DOS-a sa kojim se nije slagala.

On je naveo da pod "lažnom patriotskom opozicijom" smatra Miloša Jovanovića, pokret "Nada", lidera "Dveri" Boška Obradovića i Milicu Ðurđević, odnosno "Zavetnike".

"Umesto da podrže vlast, Vučić je nekoliko puta i opet u Skupštini garantovao da nikada neće potpisati nezavisnost Kosova, da neće uvoditi sankcije Rusiji. Nije bilo čini se reči o Republici Srpskoj, ali i tu je odlučan. Odlučan je u pomaganju Srba u Crnoj Gori. Po te četiri tačke treba svi da ga podržimo. Kada dođu na red zakoni onda treba da se napada vlast žestoko, a ne sednicu o Kosovu pretvoriti u maskenbal", rekao je Šešelj.

Te četiri tačke su ono zbog čega podržava Aleksandra Vučića, rekao je predsenik SRS i naglasio da to čini iz principilanih razloga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()