Samoopredeljenje proglasilo pobedu u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici

Atić poručio da će biti gradončelnik svih građana

23.04.2023. 21:25
  • Podeli:
Lokalni izbori_Sever Kosova_kontejneri za glasanje_Foto Reuters (3)-6443ce22d15bb.webp Foto: Reuters

Kandidat Pokreta Samoopredeljenje za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice Erdan Atić proglasio je večeras pobedu na izborima u toj opštini i poručio da će biti gradonačelnik svih građana.

 "Biću gradonačelnik svih građana bez razlike", rekao je Atić za Tanjug, govoreći na srpskom. 

On je zahvalio svim građanima na pobedi, uključujući onima koji, kako je rekao, "nisu imali šansu da izađu na izbore usled okolnosti". 

"Mi smo već dobili rezultate. Treba nam još nekoliko sati za formalne rezultate. Ono što znamo jeste da sam ja budući gradonačelnik opštine Severna Mitrovica", rekao je on. 

Atić je rekao da će imati "dve i po godine da radi na dobrim i velikim projektima" i poručio da jedva čeka da se sastane "sa građanima ovog prelepog grada". 

Prema preliminarim rezultatima biračkih centara, Pokret Samoopredeljenje pobedio je na severu Kosovske MItrovice i u Leposaviću, dok su u Zvečanu i Zubinom Potoku najveći broj glasova dobili kandidati Demokratske partije Kosova. 

Samo 3,47 odsto, odnosno 1.567 od 45.095 upisanih birača, iskoristilo je biračko pravo na danas održanim vanrednim izborima u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i na severu Kosovske Mitrovice, pokazuju podaci prištinske Centralne izborne komisije. 

Prema podacima CIK-a, u Severnoj Mitrovici je glaslao 837 birača (4.62 odsto), u Zubinom Potoku svoje glasačko pravo iskoristilo je 385 birača (5.78 odsto), u Zvečanu je glasalo 204 lica (2.92 odsto), a u Leposaviću 141 osoba (1.06odsto ).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()