Prvo oglašavanje supruge Dejana Pantića: 'Kao da je otet, nemoćni smo, samo da ga vidim'

Ovo je jedna časna i radnička porodica, koja veruje u pravdu, a do pravde će stajati i barikada na severu Kosova i Metohije.

Autor: Katarina Kaznovac
13.12.2022. 19:18
  • Podeli:

Dan posle ekskluzivnog intervjua koji je Predrag Pantić, sin uhapšenog Dejana Pantića, dao našoj televiziji - u saradnji sa kolegama sa televizije Most danas smo bili u njihovoj porodičnoj kući. 

Prvi put od hapšenja svog supruga govori njegova žena Suzana Pantić.

"Evropa, kakva Evropa, kad ja ne znam gde mi je muž 60 sati. Da je pobio pola Mitrovice ovo se ne bi desilo", govori nam Suzana.

Već četvrti dan nadaju se da će Dejana ugledati na vratima. Međutim, umesto njega došla je novinarska ekipa. Istovremeno, ispred solitera u kom živi porodica Pantić društvo prave i pripadnici kosovske policije.

"Mislim da će pravda da pobedi, da ću ja mog Dejana da vidim na vratima. Neka to bude za mesec, za dva, ali verujte ja sam sigurna u njegov pravedan život, pravedan rad. On je jedan čovek koji mrava nije zgazio", kaže Suzana Pantić.

Zvaničnih informacija o Dejanu još uvek nema. Od 10. decembra kada su ga pripadnici kosovske policije uhapsili na administrativnom prelazu Jarinje na pravdi Boga i naočigled supruge, znaju samo da 60 sati sedi na stolici.

"Pošli smo u nabavku u Rašku i po tablete koje on kupuje u Raškoj kojih nema ovde. Legitimisani smo i vratili se za dva i po sata, prošli kontrolu na istom prelazu uzimaju opet dokumenta. Zamolili su ga da izađe, policajac mu je rekao: 'Kreni sa mnom'. Od tada ja njega nisam videla, ni čula, niti bilo šta drugo, rađen je pretres kola, moje torbice, kao da smo narko dileri", prepričava nam uplakana supruga Dejana Pantića kako je izgledao dan kada je on uhapšen.

"Da li je obležen zato što živi tu, bivši policajac koji je bio tu, da misle da je zapucao da prvi pređe granicu, a onda se vratio. Ne znam koja im je logika da on bude odabran. U 21. veku čovek je politički zatvorenik, preko njega vrše pritisak na nas, a on je žrtva", objašnjava sin Dejana Pantića. 

Mediji ipak pišu da su Dejanu danas dostavljeni lekovi, jer je srčani bolesnik. Međutim, porodica ni o tome zvanično ništa ne zna.

"I zdrav čovek bi se razboleo, a ne on. Nadamo se da će ti lekovi stići do njega, mi kao porodica zvanično nemamo nikakvu informaciju. Iz medija smo pročitali da jesu i molimo Boga da mu budu dostavljeni", kaže Suzana i dodaje:

"Informaciju o njegovom zdravstvenom stanju, gde je i kako je ne znamo i dalje ništa. Nismo dobili poziv od njega niti od nekog iz kosovske policije, ni iz Tužilaštva niko nas nije kontaktirao. Sve ide preko Kancelarije, sve je poluzvanično, samo nepravda. Kao da je otet, kao da je taoc negde, nemoćni smo", istakli su supruga Suzana Pantić i sin Dejana Pantića, Predrag Pantić.  

Ovo je jedna časna i radnička porodica, koja veruje u pravdu, a do pravde će stajati i barikada na severu Kosova i Metohije.

"Nikad u životu nismo imali problema, mi ne znamo za advokata, mi ne znamo za policiju, mi ne znamo za ništa od toga, troje dece smo izveli na put. Da nije čovek takav kakav jeste, a to je moglo da se proveri veoma lako, Dejan nema mrlju ni u životu ni u karijeri", poručuje Suzana Pantić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()