Protest u Zvečanu: Većina se razišla, manja grupa dežura tokom noći

Građani koji su ostali planiraju da tokom cele noći neko bude ispred zgrade opštine.

31.05.2023. 17:13
  • Podeli:
Protest u Zvečanu_Foto Tanjug_Dopisnik KiM-64776394e4ff1.webp Foto: Tanjug / Dopisnik KiM

Većina građana okupljenih na današnjem protestu u Zvečanu se razišla, ali je manja grupa ostala i donela suncobran i klupe kako bi "dežurala" tokom noći, javlja izveštač Tanjuga.

Građani koji su ostali planiraju da tokom cele noći neko bude ispred zgrade opštine.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić razgovarao je ranije danas sa visokim oficirom KFOR-a, kojem je preneo da Srpska lista traži da KFOR obezbedi sve prilaze Zvečanu jer se, kako je naveo, na nekoliko prilaza nalazi tzv. kosovska policija i specijalci, što "iritira građane" i preti da ponovo dovede do eskalacije.

I dalje se čeka odluka Kfora na zahteve Srpske liste da njihovi vojnici obezbede i patroliraju ulicama Zvečana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()