Protest u 12:44: Deo opzicije blokirao raskrsnicu ispred Vlade Srbije

'Ideja je da ovo bude početak protesta upozorenja koji će biti održani u narednom periodu', poručio Boško Obradović

Autor: Web UNA Srbija
24.03.2023. 13:44
  • Podeli:
Dveri_Zavetnici_Novi DSS_POKS_protest_godišnjica NATO agresije_Foto UNA (2)-641d9bc2268a3.webp Foto: UNA

Pristalice stranaka koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom blokirale raskrsnicu ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, u Beogradu. Oni su se, simbolično, okupili u 12 sati i 44 minuta, na protestu koji predvode stranke desnice, Dveri, Zavetnici, Pokret obnove Kraljevine Srbije i Nova Demokratska stranka Srbije.

Na protestu su ponovljeni zahtevi sa skupa koji je prethodio sastanku Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija sa zvaničnicima Evropske unije, proteklog vikenda u Ohridu, pa su predstavnici stranaka desnice zatražili odbacivanje evropskog predloga za Kosovo i Metohiju, ostavku predsednika Vučića i raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji.

Vreme početka skupa 12:44 odabano je kao podsećanje na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, kojom je okončano NATO bombardovanje Savezne republike Jugoslavije 1999. godine. Učesnici skupa nose transparente "Srbija pamti", "Vučiću ostavka", "Ne kapitulaciji" i "Nikad NATO".

Uoči početka skupa, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović je za agenciju Beta izjavio da će slične "blokade upozorenja" danas biti organizovane i ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu, kao i ispred gradskih uprava u Nišu, Kruševcu, Čačku, Loznici i Šapcu.

"Ideja je da ovo bude početak protesta upozorenja koji će biti održani u narednom periodu", poručio je lider Dveri i dodao da su ranije danas protestni skupovi održani u Vrbasu, Lazarevcu i Aranđelovcu.

Dveri, Zavetnici, POKS i Novi DSS ranije su najavili da će skupovima u više mesta u Srbiji, takođe, obeležiti 24. godišnjicu početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()