Priština: Sve spremno za izbore na severu KiM

Na izborima u četiri opštine na severu KiM, od 10 kandidata za gradonačelnike iz srpske zajednice je samo kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan Slađana Pantović

22.04.2023. 14:11
  • Podeli:
Lokalni izbori_Sever Kosova_kontejneri za glasanje_Foto Reuters (3)-6443ce22d15bb.webp Foto: Reuters

Predsednik Centralne izborne komisije Krešnik Radonići izjavio je da je sve spremno za vanredne izbore koji se sutra organizuju u četiri opštine na severu Kosova i Metohije – Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Radonići je pozvao građane na severu Kosova i Metohije da iskoriste svoje glasačko pravo i na taj način, kako je rekao, "izaberu svoje legitimne predstavnike i izgrade demokratske institucije".

Na izborima u četiri opštine na severu KiM, od 10 kandidata za gradonačelnike iz srpske zajednice je samo kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan Slađana Pantović.

Kandidati u izbornoj trci su Mitrovačka građanska inicijativa, Demokratska partija Kosova, Pokret Samoopredeljenje, kao i nezavisni kandidati.

Glasanje će se u 13 biračkih mesta održavati u kontejnerima koji su pre nekoliko dana dopremljeni u blizinu opština na severu Kosova i Metohije.

Srpska lista koja je do sada dobijala najveće poverenje birača na severu odlučila je da bojkotuje izbore jer Priština nije ispunila uslove zbog kojih su Srbi napustili kosovske institucije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()