Pripadnici kosovske policije upali u srpsku kuću na KiM u opštini Zubin Potok

Priština nije slučajno izabrala ovaj značajan pravoslavni dan "da trenira mišiće i unosi nemir i zabrinutost među Srbe i to baš na severu KiM", navode iz Kancelarije za KiM

14.04.2023. 15:25
  • Podeli:
Kosovo_Policija_ROSU_Foto Antonio Ahel ATAImages Pixsell-1667662732148.webp Foto: Antonio Ahel / ATA Images / Pixsell

Specijalne jedinice kosovske policije upale su u srpsku kuću u selu Babudovica u opštini Zubin Potok. Pripadnici specijalne jedinice izvršili su pretres u domaćinstvu Radisavljevića, a detalji akcije za sada nisu poznati.

"Upad specijalaca ROSU u srpsku kuću u selu Babudovica, u opštini Zubin Potok, baš na Veliki Petak, nastavak je maltretiranja srpskog naroda koji je po pravilu meta Prištine baš na velike pravoslavne praznike. Zašto je Kosovska policija čekala baš Veliki Petak da bi sprovodila svoju akciju?", upitala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da nije slučajno Priština izabrala ovaj značajan pravoslavni dan "da trenira mišiće i unosi nemir i zabrinutost među Srbe i to baš na severu KiM".

"Očigledno je da su se albanski političari u Prištini uplašili sloge koju su pokazali predstavnici Srba sa KiM na sastanku sa predsednikom Vučićem, gde su se jasno usaglasili da će biti jedinstveni i čvrsti u nameri da ostanu na svojim vekovnim ognjištima, a srpski narod dobio snažnu podršku svoje države", navodi se u saopštenju.

Kako se napominje, akcija sa dugim cevima koju je Priština sprovela, a koja je sa namerom ciljana na Veliki Petak, pokazuje da srpski narod na KiM ne može u miru da obeleži ni svoje verske praznike.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()