Poznat status četvorice uhapšenih Srba u Zvečanu

Četvorica Srba uhapšeni su juče tokom sukoba građana na KFOR-om i kosovskom policijom

30.05.2023. 09:51
  • Podeli:
KFOR Zvecan_Tanjug-6475aa829a231.webp Foto: Tanjug

Dvojica Srba koji su privedeni tokom jučerašnjih sukoba sa tzv. kosovskom policijom i KFOR-om u Zvečanu, pušteni su na slobodu, a dvojici je određeno zadržavanje od 48 sati, rekao je advokat Dejan Vasić za Tanjug.

Četvorica Srba uhapšeni su tokom jučerašnjeg sukoba građana okupljenih kod opštine Zvečan sa pripadnicima KFOR-a i tzv. kosovske policije.

Vojnici KFOR-a sa opremom sa razbijanje demonstracija postavili su jutros novi kordon nekoliko stotina metara udaljen od zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, mnogo dublje u ulici koja vodi prema objektu opštine u odnosu na juče kada su mu bili mnogo bliže.

Podsetimo, Srbi traže povlačenje specijalnih jedinica tzv. kosovske policije sa severa KiM i da novi albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()