Policija tzv. Kosova tvrdi da je bila 'prinuđena' da baci suzavac na okupljene Srbe

Tzv. kosovska policija tvrdi da kontroliše situaciju i poziva građane da mirno protestuju i ne nasedaju na eventualne provokacije.

29.05.2023. 09:10
  • Podeli:
zvečan 2 dopisništvo kim tanjug-647444bd36564.webp Foto: Dopisništvo KiM Tanjug

Tzv. kosovska policija tvrdi da je danas bila prinuđena da upotrebi suzavac u Zvečanu, gde su se okupili građani koji protestuju zbog ulaska novih albanskih gradonačelnika u zgadu opštine.

Policija je na Fejsbuku navela, povodom protesta građana u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, da priznaje pravo na javna okupljanja putem mirnih protesta, ali da se, kako je navedeno, "po službenoj dužnosti stara o očuvanju javnog reda i mira". 

Tvrdi se da su ispred zgrade opštine Zvečan demonstranti bili nasilni i pokušali da probiju bezbednosne kordone kako bi ušli u objekat opštine, pa da je policija bila prinuđena da upotrebi suzavac. 

Tzv. kosovska policija tvrdi da kontroliše situaciju i poziva građane da mirno protestuju i ne nasedaju na eventualne provokacije.

Kod zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću okupili su se građani koji protestuju protiv ulaska u zgrade opština novih albanskih gradonačelnika, koji su izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali.

Srpska lista i građani okupljeni ispred zgrade opštine Zvečan traže da novoizbarani albanski gradonačelnik ne dolazi u zgradu opštine i da se specijalna kosovska policija odmah povuče, a građani će napraviti prolaz i niko ih neće dirati, javlja izveštač Tanjuga. 

Ove zahteve izneli su predstavnici Srpske liste u razgovoru sa predstavnicima tzv. kosovske policije i KFOR-a. 

Pregovori još traju.

Prethodno je KFOR propustio okupljene građane, koji su došli do zgrade opštine Zvečan, ali je tada tzv. kosovska policija bacila suzavac. 

Ispred zgrade opštine Zvečan, kao i Zubinog Potoka i Leposavića prisutne su jake snage tzv. kosovske i specijalne policije sa šlemovima i pod punom borbenom opremom.

Prisutni su i pripadnici KFOR-a pod punom borbenom opremom, sa štitnicima, šlemovima, maskama, pancirima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()