Pokret Ne davimo Beograd postaje partija: Menja ime i program

Pokret 'Ne davimo Beograd' će kada preraste u stranku promeniti i ime, izjavio Radomir Lazović koji smara da 'insistiranje na konsenzusu po pitanju KiM ne vodi nikuda'

21.09.2022. 13:45
  • Podeli:
Radomir Lazovic_Ne davimo Beograd-1663760739399.webp Foto: Ne davimo Beograd

Narodni poslanik i jedan od lidera Pokreta "Ne davimo Beograd" (NDMBGD) Radomir Lazović potvrdio je agenciji Beta da će taj pokret prerasti u političku partiju.

"Nije reč o novoj stranci, već o širenju pokreta Ne davimo Beograd na ostatak Srbije. Ta partija će nastaviti da baštini zeleno-leve ideje i nastaće u saradnji sa našim dosadašnjim partnerima medju kojima su ‘Inicijativa za Požegu’, pokret ‘Bez straha’ iz Apatina, ‘Kritična masa’ iz Kule i ‘Izbor za našu opštinu’ koja deluje u više vojvodjanskih mesta“, rekao je Lazović.

Skupština NDMBGD zakazana je za 20. oktobar i na njoj će biti reči o do sada urađenim stvarima, o unapredjenju programa, planirano je da prva aktivnost bude predstavljanje gradjanima poslanika koji u Skupštini Srbije čine „Zeleno- levi klub“, a prva tribina će, kako je najavio Lazović, biti održana u Nišu.

Pokret „Ne davimo Beograd“ će, kada preraste u stranku, promeniti i ime, a članstvo je do sada dalo više od stotinu predloga uglavnom u vezi sa programskim opredeljenjem pokreta, rekao je Lazović agenciji Beta.

Insistiranje na konsenzusu ne vodi nikuda

Lazović se osvrnuo na posebnu sednicu Skuštine Srbije o Kosovu i Metohiji, na kojoj su se, kako kaže, čuli stavovi različitih grupacija i različiti uglovi iz kojih se sagledava situacija, što je dobro za javnost, ali i dodaje da insistiranje na konsenzusu ne vodi nikuda.

Na pitanje zbog čega nije postignuto jedinstvo u parlamentu po pitanju KiM, kaže da je za njih najvažnije bilo pitanje što je na dnevnom redu te sednice bio samo izveštaj, a ne sve što ima da se kaže o pitanju KiM.

"Za nas je bilo problematično to što izveštaj nije pisan kao izveštaj, već kao hvalospev državnim organima, u kome se ne zna tačno ni kojim državnim organima", rekao je Lazović za Tanjug.

Prema njegovoj oceni, to nije "pravi izveštaj", već pokušaj SNS-a da se legitimizuje urađeno – što je za Zeleno-levi klub neprihvatljivo. Njihova ključna kritika je to što je, kaže Lazović, pregovarački proces "zatvoren" i što ga vodi jedan čovek, a rezultat je loš život ljudi.

Zeleno-levi blok smatra da focus razgovora treba da budu životni problemi građana na KiM i otvoreni su za razgovaraju o tome kako može da se popravi situacija sa pregovorima i šta može da bude njihov glavni fokus.

"Insistiranje na konsenzusu nas ne void nigde. Mi ćemo teško sa SNS moći da ostvarimo neku vrstu razumevanja, zato što su ti ljudi najodgovorniji. Ako su pregovori u ćorsokaku, a ja mislim da verovatno jesu, s obzirom da su ovo rezultati, ko je za to odgovoran? Sigurno nije odgovoran 'Ne davimo Beograd'", rekao je Lazović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()