Počela javna rasprava o eksproprijaciji u Leposaviću, građani se okupili ispred opštine

Vlada u Prištini nije ispoštovala zakonske procedure, tvrdi advokat Nebojša Vlajić koji zastupa većinu vlasnika, ističući da ovo predstavlja kršenje ljudskih prava

15.02.2023. 11:33
  • Podeli:
Leposavić_javna rasprava_eksproprijacija zemljišta_Foto Tanjug_Dopisništvo KiM-63ecb924af6b3.webp Foto: Tanjug / Dopisništvo KiM

U Leposaviću je počela javna rasprava o nelegalnoj eksproprijaciji zemljišta u toj opštini na severu Kosova i Metohije, javlja dopsnik Tanjuga.

Raspravu u opštinskoj zgradi vodi Afrim Murati, direktor odeljenja za eksproprojaciju prištinskog Ministarstva infrastrukture i zaštite životne sredine, koji je rekao da je "ovo početak eksproprijacije, a ne njen kraj".

Advokat Nebojša Vlajić, koji zastupa većinu vlasnika, rekao je da vlada u Prištini nije ispoštovala zakonske procedure i da je ovo kršenje ljudskih prava.

Ispred zgrade opštine Leposavić pre toga su se okupili građani, stigli su predstavnici Prištine, a prisutni su predstavnici Unmika, Euleksa, britanskog KFOR-a i policije.

Predstavnici ministarstva infrastrukture iz Prištine, koje je zakazalo javnu raspravu, došli su u vozilu kosovske policije.

Javna rasprava je počela oko 10.30 časova, a trebalo bi da joj prisustvuju predstavnici Ministarstva infrastrukture i zaštite životne sredine iz Prištine, vlasnici zemljišta, njihovi naslednici i pravni zastupnici, kao i predstavnici ove lokalne samouprave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()