Petković: Zakletvom gradonačelnika formalizovana prištinska okupacija severa KiM

Šef Kancelarije za KiM kaže da će srpski narod u četiri opštine na severu pokrajine nastaviti da se bori za mir i poštovanje međunarodnog prava

25.05.2023. 15:38
  • Podeli:
Petar Petković_Foto Tanjug Sava Radovanović-1669276970291.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Današnjim polaganjem zakletve gradonačelnika četiri opština na severu Kosova i Metohije formalizovana je prištinska okupacija te četiri opštine, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

"Verovatno nikada u istoriji demokratije nije bilo izbora sa tako beznačajnom izlaznošću, a da oni koji postavljaju merila demokratije u savremenom svetu priznaju rezultate takvih izbora", naglasio je on.

Petković kaže da će srpski narod nastaviti da se bori za mir i poštovanje međunarodnog prava.

"Sada, kada su sve maske pale, a licemerje dela međunarodne zajednice postalo potpuno ogoljeno, Srbi će biti ti koji će odlučivati o svojoj nacionalnoj sudbini, a ne Aljbin Kurti ili bilo koji inostrani faktor", istakao je šef Kancelarije za KiM.

Prema njegovim rečima, "ovaj akt silovanja demokratije i ljudskih prava je odgovornost Aljbina Kurtija, ali ide na dušu i delu međunarodne zajednice".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()