Petković: Kurti neka piše objave na mrežama, nacrt statuta ZSO posao za Upravljački tim

Svojom izjavom Kurti je priznao da nema pojma o dijalogu i postignutim rezultatima

26.04.2023. 12:15
  • Podeli:
Petar Petković_Foto Tanjug Vlada Srbije Slobodan Miljević-1667579337662.webp Foto: Tanjug / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je Aljbin Kurti, izjavom da Evropska unija nije prihvatila da vlada u Prištini napiše nacrt statuta Zajednice srpskih opština, priznao da nema pojma o dijalogu i postignutim sporazumima.

"Aljbin Kurti iz dana u dan nam pokazuje svoje autokratsko lice, a sada je pred svima javno priznao da pojma nema o dijalogu i postignutim sporazumima. Umesto da sakrije svoju sramotu, on se još javno time hvali da nije dorastao dijalogu i pregovorima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", rekao je Petković.

Ako Kurti za 10 godina nije naučio da Statut Zajednice srpskih opštine piše Upravljački tim, kaže Petković, a to je trebalo da nauči još iz perioda kada ja slao Briselski sporazum na tzv. Ustavni sud, on neće ništa naučiti ni za još 10 godina.

"Neka se Kurti ipak zadrži na pisanju objava na društvenim mrežama, to su njegovi dometi, a ozbiljan posao je na ekspertima iz Upravljačkog tima, koji treba da rezultate svog rada u skladu sa sporazumima predstave dijalogu na visokom nivou", naveo je Petković.

Aljbin Kurti rekao je da Evropska unija nije prihvatila da vlada u Prištini napiše nacrt statuta ZSO, i da je ta njegova ideja odbijena na sastanku u Ohridu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()