Peking podržava napore Srbije da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet

Vučić će se kasnije sastati sa ambasadorima Rusije i Kine

30.05.2023. 09:56
  • Podeli:
Kosovo Tanjug Marjan Vucetic-64739416054f6.webp Foto: Tanjug/Marjan Vucetic

Peking podržava napore Srbije da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet, saopštilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Kina posvećuje veliku pažnju relevantnim dešavanjima i podržava napore Srbije da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet", rekla je novinarima portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se kasnije danas sa ambasadorima Rusije i Kine, sa kojima će razgovarati o zaoštravanju situacije na Kosovu i Metohiji, piše RIA Novosti.

Tenzije su eskalirale nakon što su vlasti u Prištini pokušale da postave Albance za gradonačelnike na severu srpske pokrajine posle izbora 23. aprila koji su proglašeni legalnim iako je odziv bio manji od 3,5 odsto. 

Kosovska policija bacila je suzavac na Srbe koji su mirno protestovali zbog rezultata izbora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()