Osmi dan porodica uhapšenog Dejana Pantića ne zna šta je s njim

Advokati Pantića podneli su zahteve da ga posete, budu obavešteni o radnjama koje se sprovode protiv njega i da mu se aktuelna mera zameni kućnim pritvorom.

Autor: Zvonko Ninkov
17.12.2022. 19:37
  • Podeli:

Već osmi dan porodica Dejana Pantića ne zna šta je sa njim, ni u kakvom je zdravstvenom stanju. Ni njegov advokatski tim nema nikakve zvanične informacije, kao ni za šta ga terete.

"Kad od jedne institucije, kao što je Euleks, koji kaže da prati situaciju, kaže da on nema informaciju gde je Dejan i da li je uopšte primio lekove", kaže supruga uhapšenog Pantića Suzana.

"Da li mislite da čovek koji nema nijednu mrlju u dosijeu, nikada nije imao kontkata sa kršenjem zakona ili bilo šta, da jedan takav čovek može da izvrši napad na neku kancelariju ili to što ga optužuju za teroristički akt?", kaže Predrag Pantić, sin uhapšenog Dejana.

 Ipak, zbog vikenda, ne očekuju da se do ponedeljka bilo šta promeni.

" Ono što sam ja preko privatnih veza uspeo da saznam, i prilično sam siguran, jeste da on nije ni u jednom pritvornom centru na Kosovu jer bi se za to znalo i dozvolili bi posetu", kaže Nebojša Vlaić, advokat.

Za to vreme, zvanični Beograd ističe da trpi napade sa Zapada kako je srpska strana ta koja treba da popusti.

"Da oni žele da Srbi budu takvi, oni žele da svi građani Srbije budu takvi koji će državu da im daju na tacni. Nećemo im dati državu Srbiju ni za šta na svetu", ističe presednik Vučić i dodaje:

"Dok su ljudima na barikadama, dok se hapse Srbi, ne možete govoriti o trajnom rešenju problema Kosova i Metohije. U ovom trenutku je početno pitanje deeskalacije ovih problema."

Iz misije Euleksa u Prištini saopšteno je samo da oni "prate slučaj uhapšenog D.P. kao i da su od kosovskih vlasti dobili zahtev da omoguće njegov transfer". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()