Oglasila se kosovska policija: Nije bilo povređenih u incidentima na severu KiM

Iz policije navode ''da su demonstranti demolirali prostorije opštinske izborne komisije'', prenosi Koha ditore.

06.12.2022. 17:55
  • Podeli:
kosovska policija profimedia-1669056400284.webp Foto: Profimedia

Kosovska policija saopštila je danas da se sumnja da je u popodnevnim časovima došlo do pucnjave i eksplozija u Zubinom Potoku i na severu Kosovske Mitrovice, ali da nije bilo povređenih. 

'Demolirane prostorije OIK'

Iz policije navode ''da su demonstranti demolirali prostorije opštinske izborne komisije'', prenosi Koha ditore.

"U ranim popodnevnim satima u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice zabeleženo je više incidenata (sumnja se na pucnjavu i eksplozije), ali do sada nije bilo povređenih", navodi se u saopštenju policije. 

Policija tvrdi da kontinuirano prati i procenjuje bezbednosnu situaciju, kao i da preduzima neophodne mere za sprovođenje zakona i odluka nadležnih organa.

Sirene za uzbunu oglasile su se danas u Zubinom Potoku, na severu Kosovske Mitrovice i u Leposaviću. 

Eksplozije u Zubinom Potoku

Kosovo onlajn je objavio da su se u Zubinom Potoku čule dve eksplozije, a da su članovi opštinske izborne komisije i pripadnici kosovske policije izašli iz zgrade opštine.

Kako je naveo taj portal, pripadnici policije u pratnji članova opštinske komisije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamenili brave, pre nego što su napustili zgradu.

Prema navodima Kosovo onlajn, članovi OIK u severnom delu Kosovske Mitrovice, u pratnji specijalne kosovske policije, upali su u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom su ođekivale detonacije od topovskih udara, i čule se sirene. 

Sirene su se čule i u Leposaviću, a bilo je i primetno pojačano prisustvo pripadnika Euleksa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()