Novi incident na Jarinju: Zaustavljeno još jedno sanitetsko vozilo sa KM tablicama

Juče takođe kosovska policija nije dozvolila kolima hitne pomoći sa KM tablicama prelazak

19.01.2023. 14:03
  • Podeli:
tablice kosovo jarinje profimedia-1668962403343.webp Foto: Profimedia

Sanitetsko vozilo iz Kosovske Mitrovice od podne stoji na prelazu Jarinje, jer kosovska policija vozaču ne dozvoljava da prođe sa obrazloženjem da mu registracija na KM tablice ne važi pošto je produžena 26. novembra prošle godine, nekoliko dana nakon što je u Briselu postignut sporazum po ovom pitanju, prenosi Kosovo onlajn.

Ovaj incident dolazi nakon jučerašnjeg kada je takođe sanintetsko vozilo, koje je prevozilo pacijenta u Klinički centar u Severnoj Mitrovici bilo zadržano na Jarinju zbog KM tablica.

Kosovska policija smatra da Beograd na ovaj način krši dogovor iz Brisela od 23. novembra u kome je jasno navedeno da Srbi sa severa KiM koji voze automobile sa KM tablicama i dalje mogu produžavati njihovu registraciju.

Kako su juče i danas javljali građani, kosovska policija uporno krši ovaj dogovor i ne dozvoljava da niti jedno vozilo sa KM tablicama čija je registracija produžena posle 23. novembra pređe administrativni prelaz Jarinje.

Podsetimo, dogovor je bio da Beograd ne izdaje nove registarske oznake, a da Priština do daljeg zaustavi sprovođenje odluke o obaveznoj preregistraciji na RKS. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()