Nivo glavnih pregovarača: Slede razgovori Petkovića i Bisljimija u Briselu

'Lideri se slažu o strateškom putu napred, a glavni pregovarači razgovaraju o detaljima implementacije u skladu sa onim što su se dogovorili lideri', kaže Lajčak

21.03.2023. 20:24
  • Podeli:
Miroslav Lajčak_Foto Tanjug Zoran Žestić (2)-638f1e88b5f6c.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je da će u okviru narednog koraka u dijalogu pozvati u Brisel glavne pregovarače obe strane, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, kako bi se razgovaralo o koracima implementacije onog što je dogovoreno.

U intervjuu za Euronjuz Srbija i Radio Slobodna Evropa Lajčak je predočio da pitanje implementacije u osnovi sada pada na nivo glavnih pregovarača, a na pitanje da li u budućnosti postoji potreba za susretom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljibina Kurtija, Lajčak ogovara da su potrebna oba nivoa.

"Lideri se slažu o strateškom putu napred, a glavni pregovarači razgovaraju o detaljima implementacije u skladu sa onim što su se dogovorili lideri. Proces se zaista odvija na oba nivoa. Dakle, vrlo je logično da o tome kako implementirati ono što je dogovoreno u Briselu, 27. februara i u Ohridu, 18. marta, sada razgovaraju dva glavna pregovarača i eksperti", rekao je Lajčak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()