NATO pozdravlja dogovor Vučića i Kurtija na putu normalizacije odnosa

'Pozivamo obojicu da brzo i u potpunosti sprovedu ono što je dogovoreno', poručila je portparolka Alijanse

19.03.2023. 16:27
  • Podeli:
NATO_REUTERS-1664822764908.webp Foto: Reuters

NATO pozdravlja dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Aljbina Kurtija u dijalogu, uz podršku Evropske unije, na putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, izjavila je portparolka Severnoatlantske alijanse Oana Lungesku.

"Pozivamo obojicu da brzo i u potpunosti sprovedu ono što je dogovoreno", napisala je Lungesku na Tviteru.

Prema njenim rečima, NATO je posvećen stabilnosti na Zapadnom Balkanu i kroz NATO-KFOR.

"NATO pozdravlja dogovor predsednika RS i Aljbina Kurtija u dijalogu uz podršku EU na putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine. Pozivamo obojicu da brzo i u potpunosti sprovedu ono što je dogovoreno. Posvećeni smo stabilnosti na Zapadnom Balkanu, uključujući i kroz NATO-KFOR", navela je portparolka NATO.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()